VVD doet niet mee aan debatavond over boeren

BARNEVELD – De VVD heeft haar eerdere toezegging om deel te nemen aan een debatavond over boeren ingetrokken. Helma Lodders zou deelnemen aan het debat, maar dat gaat dus niet door. SGP’er Dijkgraaf komt wel naar Barneveld.

De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn, Arthur Polder, reageerde teleurgesteld op de terugtrekking. “De echte reden is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Het heeft te maken met de deelname van de JOVD, maar deze voorwaarde was niet vanaf het begin helder. Jammer dat zowel de JOVD als de VVD deze kans laten liggen. Ze hadden het beleid van de afgelopen jaren in het centrum van agrarisch Nederland kunnen uitleggen en verdedigen. Dat ze die kans laten liggen, vind ik teleurstellend.”

De avond, die op 1 maart zal plaatsvinden, gaat wel door. Elbert Dijkgraaf zal zijn standpunten op het gebied van de agrarische sector toelichten en er zal veel ruimte zijn voor discussie. Verder zullen er columns worden uitgesproken door een actieve boer en door Aart de Kruijf, wethouder in Barneveld. Polder denkt dat de kwaliteit van de avond er niet onder zal lijden. “De nieuwe invulling zorgt nog steeds voor een interessante avond met veel ruimte voor discussie. Ik zie er naar uit om veel jongeren en boeren te ontmoeten!”

Zie ook:

Verkiezingsavond over landbouw en politiek

Elbert Dijkgraaf en Helma Lodders komen naar Barneveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *