Ook winkelier moet bij kunnen tanken

RHENEN – Niet alleen christenen hebben belang bij rust op zondag. Ook voor winkeliers is de zondag een baken van rust in een overvolle werkweek. Een middenstander moet vaak alleen de winkel open houden en is er niet bij gebaat als de zondag er ook nog bij komt. Chris Stoffer (kandidaat nr. 5 voor de SGP) bezocht donderdag diverse winkels in Rhenen en zet zich graag in voor het behoud van de zondagsrust.

“Rhenen kent gelukkig geen openstelling van winkels op zondag, maar dit gegeven staat wel onder druk,” merkt Stoffer. “Winkeliers zien ook in omliggende gemeenten wel dat er het nodige verandert.” De SGP is groot voorstander van een dag rust voor deze mensen. Op diverse winkelruiten verscheen daarom vandaag een sticker met de leus ‘Soms zou je meer SGP willen’ onder de gebruikelijke mededeling ‘Op zondag gesloten’.

Het is een wat ludieke insteek voor het aankaarten van dit probleem, erkent Stoffer. “Een statement met een knipoog, maar daarom niet minder serieus,” stelt hij. “We spreken genoeg mensen die geen SGP’er zijn en toch wel inzien dat ons standpunt niet raar is. Op dit punt mag er best wat meer geluisterd worden naar de SGP, vinden zij. Het dient ook het belang van de niet-christelijke winkelier en zorgt bovendien voor een gelijk speelveld tussen ondernemers.”

Stoffer bezocht ook de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust in Rhenen. “Zij hebben contacten met winkeliers door het hele land. Daar zijn ze soms jaloers op een situatie zoals in Rhenen. Zeker voor kleinere winkeliers is het niet vol te houden om de winkel alle dagen open te doen, maar ze worden er wel toe gedwongen om niet achter te lopen op de concurrentie. Daarmee verliezen we de winkelier als mens uit het oog.”

Stoffer is in samenwerking met SGP-jongeren bezig met een tweedaagse tour door de regio. Op 2 en 3 maart doen zij 10 plaatsen op de Veluwe aan om aandacht te vragen voor de 10 speerpunten van de SGP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *