Geopende armen voor ieder kind!

In gedachten neem ik jullie mee naar een vriend van mij. Zijn ouders hebben een opvang voor gehandicapte kinderen. Een tijdje terug ging ik samen met mijn vriend een paar dagen op vakantie. Zijn vader en een geestelijk gehandicapt jongentje van een jaar of vier brachten ons weg. Ik zat naast het jongentje. We hebben de hele weg plezier gehad. Mijn ouders haalden mij aan het eind van de vakantie op en we brachten mijn vriend naar huis. We waren net op tijd, want zijn ouders wilden bijna weg rijden (ze gingen een dagje weg met de opvang). Het jongentje die op de heen weg naast mij zat, zat al in de auto. Wij stonden nog even met de ouders van mijn vriend te praten, toen ik opeens iemand in mijn ooghoeken op mij zag afkomen. Het was het gehandicapte jongentje! Hij vloog op mij af en riep: “Krickiee!” (Hij sprak mijn naam anders uit).
Dan nu een vraag: Waarom zouden deze kinderen niet mogen meedraaien in de samenleving? Hoe leuk zijn deze kinderen? Vragen jullie je dat ook wel eens af? Heb je ooit met een gehandicapt kind gespeeld of gepraat? Nee? Doe dat eens, dan kom je erachter wat de waarde van zo’n kind is. Onbetaalbaar! Deze kinderen horen even veel rechten als wij te hebben. En inderdaad, soms kan zo’n kind wat problemen geven, maar is dat een reden om ze uit de moederschoot te verwijderen? Deze kinderen kunnen op zoveel dingen achterlopen, maar vaak hebben ze ook iets wat ze héél goed kunnen. Je hebt veel gehandicapte kinderen die vaak vrolijk zijn, die bijvoorbeeld aan je vragen: “Hoe is het?” Of je aan het lachen maken. Zulke mensen moet je in hun waarde laten. Maar je hebt er ook die later gewoon kunnen gaan werken. Daar moeten we ze ook bij helpen. Deze mensen kunnen heel makkelijk werk doen, bijvoorbeeld snoepjes in zakjes verpakken of iets wat daar op lijkt. Vaak vinden deze mensen dit ook heel leuk werk. Waarom zou je deze kinderen (die zo leuk kunnen zijn) vermoorden? Ook deze kinderen verdienen een fijne jeugd! En wij zijn ervoor om hun daarbij te helpen!
Ook is elk kind een geschenk van de levende God. Hij maakt geen onderscheid tussen kinderen. En wie zijn wij dan om te zeggen dat  gehandicapte kinderen weggehaald moeten worden? Wij moeten elk kind, ook geestelijk of lichamelijk gehandicapten, of met welke afwijking dan ook, met open armen ontvangen en ze met liefde opvoeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *