Verslag ‘Live Uitslagenavond’

Op woensdagavond 15 maart organiseerden SGP-jongeren Ede en SGP-jongeren Vallei & Rijn een gezamenlijke uitslagenavond van de Tweede Kamerverkiezingen. De avond vond plaats in de zaal van ’t Trefpunt te Ederveen.

Kort na de aanvang om 20.30 druppelden de eerste bezoekers binnen. Tot 21.30 werd de zaal steeds voller. Om 20.30 begon de uitzending ‘Nederland Kiest’, van de NOS. Om 21.00 werd de exit-poll gepresenteerd, waarmee duidelijk werd hoe de nieuwe zetelverdeling eruit zag. De VVD was met afstand de grootste partij geworden. Tussen D66, CDA en PVV bleef het tot het eind toe spannend wie de tweede partij werd. Ook leek de ChristenUnie aanvankelijk een zetel te winnen, maar helaas is dit is uiteindelijk toch niet gebeurd. Gelukkig mocht de SGP, ondanks de hoge kiesdeler, drie zetels behouden. Een reden om erg dankbaar voor te zijn!

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde avond, waarbij ook veel nieuwe, jonge bezoekers aanwezig waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *