Verslag debatavond ‘Onvrede in de samenleving’

Verslag debatavond ‘Onvrede in de samenleving’

Vrijdagavond 12 mei organiseerde SGP-jongeren Vallei & Rijn in samenwerking met SGP Scherpenzeel een debatavond over onvrede in de samenleving. Sprekers waren René Dercksen (PVV), Diederick van Dijk (SGP) en Ruard Ganzevoort (GroenLinks). De avond vond plaats in ‘Philalethes’ te Scherpenzeel.

Johan van de Vliert opende de avond met schriftlezing en gebed. Daarna kwam de eerste spreker, René Dercksen, aan het woord. Hij noemde als redenen van onvrede onder andere de integratie en het wantrouwen van de burgers aan de overheid. Vervolgens sprak Ruard Ganzevoort, volgens hem maakt versplintering het lastiger om er samen uit te komen, compromissen sluiten is dus noodzakelijk. Ook is het nodig om te zoeken naar wat we samen als land willen, in plaats van verschillen blijven zoeken. Als er op die manier politiek bedreven zou worden, zou de onvrede verminderen. Tenslotte kwam Diederick van Dijk aan het woord, volgens hem leidt onzekerheid over de samenleving tot onbehagen. Daarnaast speelt individualisering en het wegvallen van het christelijk geloof een rol.

Na de pauze was er nog ruimte voor debat en vragen.

We mogen terugkijken op een interessante en geslaagde avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *