Verslag debatavond ‘Mobiliteit in de toekomst’

Vrijdagavond 10 november organiseerde SGP-jongeren Vallei & Rijn in samenwerking met de landelijke commissie Duurzame Ontwikkeling en Landbouw (DOL) van SGP-jongeren, een debatavond over mobiliteit in de toekomst. Sprekers waren Remco Dijkstra (VVD) en Matthijs Sienot (D66). Locatie was ‘Het Perron’ in Veenendaal.

De avond werd naar goede gewoonte geopend met schriftlezing en gebed. Daarna werd het onderwerp geïntroduceerd door Pieter Meijers, voorzitter van commissie DOL. Via Twitter waren in de weken voorafgaand aan de debatavond enkele stellingen over het onderwerp geplaatst. De aanwezigen stemden ook over deze stellingen, waarna de uitslagen werden vergeleken.

Vervolgens kregen Remco Dijkstra en Matthijs Sienot beiden vijf minuten de tijd om hun visie over duurzame mobiliteit uit een te zetten. De vraag die daarbij centraal stond was: “Hoe moet de Nederlandse overheid bijdragen aan duurzame mobiliteit in de toekomst?”.

Nadat beide sprekers aan het woord waren geweest ging de groep uiteen en werden aan gesprekstafels verschillende vragen besproken, zoals: “Moet er een kilometerheffing komen?”, “Hoe moet het gebruik van de fiets worden gestimuleerd?” en “Moet er meer geïnvesteerd worden in het OV?”. Na de pauze werden deze resultaten plenair besproken, waarbij er veel ruimte was om vragen te stellen aan de sprekers en om te reageren op elkaar.

We kijken terug op een interessante en leerzame avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *