Mars voor het Leven, doet u ook mee?

Meld u aan voor de Mars voor het leven

Op 8 december wordt de Mars voor het Leven weer georganiseerd. Een prachtig initiatief, dat voor de 26ste keer gehouden wordt. De laatste jaren zien we het aantal bezoekers steeds verdubbelen, en dat is mooi om te zien! In deze column wil ik nogmaals laten zien waarom abortus geen recht is maar iets wat in strijd is met het leven. Verder wil ik u graag overtuigen om ook mee te lopen.

Ondanks dat het positief is dat er steeds meer mensen meelopen,  is het een schande dat we deze mars moeten organiseren. Dat we het ongeboren leven een stem moeten geven omdat de ‘grote mensen’ niet willen begrijpen dat het geen klompje cellen is, maar een waardevol geschenk van God. Zodra we dit laten horen, in een debat of op een andere manier, stuiten we op verzet.

 

Ja maar? Drogredenen voor abortus

Direct hoor ik alweer een aantal ‘maar`s’. “Maar wat als iemand verkracht is” of “maar wat als het kindje niet gezond is”, maar, maar, maar…

  1. Natuurlijk is het vreselijk dat verkrachtingen helaas aan de orde van de dag zijn, maar betekent dit dat een kindje dat hier niks aan kan doen, geen recht op leven heeft? En waarom direct over abortus beginnen? Zo`n vrouw heeft hulp nodig en deze vragen zullen haar zeker niet helpen. Het geeft alleen maar meer strijd en vragen.
  2. Wat als het kindje niet gezond is? Is een kind met een beperking minder waardig? Nee toch, let maar is goed op deze mensen. U zult zien dat u iets van hen kunt leren.

Daarnaast zijn veel gevallen van abortus situaties waarbij financiële problemen een rol spelen. Heel treurig, maar wel iets waarbij we mensen kunnen helpen! Het gaat hier natuurlijk om financiële steun en gelukkig draagt stichting Schreeuw om Leven (organisator van de Mars voor het Leven) daaraan bij.

 

Het is een kind…

Wat ik toch nog kort wil zeggen voordat ik het over de Mars voor het Leven ga hebben, is dat veel mensen onwetend zijn, tot wanneer je abortus mag plegen. Volgens de strafwet is het 24 weken en artsen houden in de praktijk 22 weken aan. Dat abortus dan nog toegestaan is, is verschrikkelijk! Een baby heeft dan al (gemiddeld genomen) haargroei, weegt zo`n 440 gram en is zo`n 28,5 centimeter lang. Er is dus geen enkele reden voor abortus!

 

Waarom meelopen met Mars voor het Leven?

Waarom moet u meelopen? Ten eerste om de politiek op haar verantwoordelijkheid te wijzen. Zij heeft de taak om haar burgers te beschermen, en daar hoor het ongeboren leven bij. Ten tweede om steun uitspreken voor moeders die in een hele lastige situatie zitten maar niet hebben gekozen voor abortus. Ten derde is het uw taak als christen om te laten zien waar wij voor staan. En nee, dat is niet met grote protesten. Het gaat hier om een stil signaal naar de politiek maar ook naar de burgers van Nederland.

En ja, ik zou nog een heel rijtje argumenten kunnen opnoemen om toch mee te lopen. Mijn oproep is, kom op voor het leven, dat geen stem heeft. Zien wij u op D.V. 8 december ook?

 

Klik hier om u aan te melden voor het busvervoer naar de Mars voor het Leven vanuit Veenendaal!

Klik hier om te zien waarvandaan nog meer bussen vertrekken.

Kunt u niet komen? Dan vragen wij u om met ons in gebed mee te gaan. Uiteindelijk is dit ons krachtigste wapen, waar al vele machten voor moesten wijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *