SGP-jongeren organiseert debatavond met DENK, CDA, VVD en SGP

Deze diashow vereist JavaScript.

SGP-jongeren Vallei & Rijn heeft op 14 maart een debatavond georganiseerd in Veenendaal. Centraal stonden de aanstaande verkiezingen van de Provinciale Staten. Weinig jongeren interesseren zich hiervoor. Gelukkig weten de sprekers en de debatleider daar wel raad mee. Chris Westerlaken (CDA), Gökhan Ҫoban (DENK), Frans Hazeleger (SGP) en Matthijs Stekelenburg (VVD) debatteerden stevig met elkaar over prikkelende stellingen en belangrijke thema’s. Zo ging het over leegstaande kantoren, sociale problemen en bestuurlijke problemen in Utrecht.

Die laatste vraag maakt veel los. “Er is nog altijd geen jaarrekening,” zegt Frans Hazeleger, “er is inderdaad een bestuurlijk probleem.” Stekelenburg erkent dat, maar benoemt ook de positieve kanten van Utrecht: “Andere provincies zijn jaloers op ons.”

Ook het woningentekort komt ter sprake. “Er zijn te weinig woningen,” vindt Stekelenburg. Dat moet volgens hem worden aangepakt. Of dat niet in strijd is met het marktdenken van de VVD, vraagt een SGP-jongere zich kritisch af. Chris Westerlaken haakt hier op in. Hij stelt dat “de provincie geen huizen bouwt, maar alleen bepaalt waar huizen gebouwd mogen worden.”

Aan het eind van de avond wordt het toch even spannend. Is DENK bereid om mee te doen met de toekomstige coalitie? “Laten we eerst de verkiezingen eventjes afwachten,” laat Ҫoban diplomatiek weten. En inderdaad, de uitkomst van de verkiezingen, dat wisten we pas op 20 maart.