Impressie volleybalavond

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Volleybal is een sport die verbindt. En dat werd ook duidelijk op woensdagavond 25 september. Vanuit de regio kwamen jongeren naar Veenendaal om in teams tegen elkaar te volleyballen. De avond wordt zoals gebruikelijk geopend met Bijbellezen en gebed. Daarna vertelt bestuurslid Gert-Jan Verweij iets over de waarde van christelijke politiek. Het is belangrijk dat jongeren zien dat christelijke politiek waardevol is en daarom is het ook belangrijk om SGP-jongeren te steunen.

In totaal spelen er zeven teams tegen elkaar in vier rondes. In de zaal kunnen er vier teams tegelijk spelen. Daarom fungeren leden van de drie andere teams als scheidsrechter tijdens een ronde. Daarna volgen de halve finales en aansluitend de troostfinale en echte finale.

De teams in de finale zijn aan elkaar gewaagd. Het ene team bestaat uit vier spelers (het enige team met vier in plaats van zes spelers), dat weliswaar in de minderheid is. De teamleden zijn echter goed op elkaar ingespeeld en kunnen hard smashen. Uiteindelijk wordt het verschil in aantal spelers wel hun verlies. Met zes spelers hoeft het winnende team veel minder afstand af te legen om bij de bal te komen. De eindstand is 14-25. De winnaars van de eerste en tweede prijs ontvangen een lekkere taart.

We kijken terug op een geslaagde avond.