Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Debatavond Onderwijs

10 juni 2016 @ 19:30 - 22:00

 

Op D.V. 10 juni staat er weer een debatavond gepland met het aansprekende thema ‘onderwijs’.

Het belooft een boeiende en leerzame avond te worden, niet alleen vanwege het onderwerp, maar zeker ook door de (combinatie van) sprekers. Vier personen krijgen deze avond het woord: twee politici en twee mensen die vanuit de praktijk een bijdrage zullen leveren.


 

D1Staatssecretaris Sander Dekker

Onze staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal als eerste een lezing houden. Hierin zal hij zijn persoonlijke visie op het onderwijs geven en tevens een toelichting op het visiestuk Onderwijs 2032. Ook zal hij enkele woorden wijden aan de vrijheid van onderwijs.

 


 

SGP-kamerlid Roelof BisschopB

De tweede man die deze avond aan het woord komt is één van onze SGP-kamerleden. Net als de vorige spreker zal hij zijn visie op het onderwijs verwoorden. Ook zal hij een reactie geven op het visiestuk Onderwijs 2032. Verder zal hij wat zeggen over de inspectie en vrijheid van onderwijs. Uiteraard zal hij dit alles verwoorden vanuit het standpunt van de SGP.


 

J

Directrice basisschool Jacoline Knibbe

In een interview krijgen we de andere kant van het thema belicht, namelijk de school zelf. De directrice van de Joh. Calvijnschool in Amersfoort zal ons laten weten welke impact de plannen van de staatssecretaris hebben op haar school en de leerlingen. Haar school in Amersfoort wordt door de plannen van Dekker met opheffing bedreigd! De school is dan wel klein, maar voor de christelijke inwoners van Amersfoort en omgeving onmisbaar!


 

Directeur-bestuurder RPO Educatis Adri VerweijVer

Na de pauze wordt er een forum gevormd, waarin als vierde persoon een directeur van negen verenigde scholen zal plaatsnemen. Ook hij zal enkele woorden spreken over de impact van de plannen van de staatssecretaris voor het basisonderwijs op de scholen waarvan hij directeur is. Enkele van ‘zijn’ scholen, waaronder de Joh. Calvijnschool in Amersfoort, worden, wanneer de plannen van de staatssecretaris door de Tweede Kamer komen, gesloten.


 

Voor deze interessante debatavond over ‘onderwijs’ nodigen wij iedereen van harte uit. Jullie krijgen allemaal de ruimte om jullie vragen te stellen of om in debat te gaan met de staatssecretaris en de andere sprekers. Neem gerust vrienden en bekenden mee. Aanmelding is niet nodig, wel vinden wij het fijn als je het bericht deelt met je omgeving. Wees welkom!

 


 

Datum / Tijd:

D.V. 10 juni 2016, 19.30-22.00

Locatie:

Hotel Schimmel, Woudenberg
Stationsweg Oost 243
3931 EP Woudenberg


BERICHT OVER BEREIKBAARHEID LOCATIE

Op 10 en 11 juni worden wegwerkzaamheden uitgevoerd op de Stationsweg Oost (N224). Hotel Schimmel, de locatie van de debatavond, is WEL te bereiken. De debatavond gaat dus gewoon door! Er zal aan het einde van de debatavond op de terugweg een omleiding plaatsvinden via het fietspad.


 

Gegevens

Datum:
10 juni 2016
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Tags:
,

Organisator

SGP-jongeren Vallei & Rijn
E-mail:
info@sgpjv.nl

Locatie

Hotel Schimmel
Stationsweg Oost 243
Woudenberg, Utrecht 3931 EP Nederland
+ Google Maps